Ring på 53 19 86 15

Facadeisolering

Giv dit hjem en frakke på

Udvendig facadeisolering er en efterisolering, der monteres uden på bygningens ydervægge. Dvs. at isoleringsmateriale sættes op på facadens yderside, hvorefter der etableres en ny facadebeklædning, som beskytter mod vind og vejr.

Den nye facadebeklædning vil enten være pudset eller bestå af en beklædning af f.eks. træ eller fibercementplader.

Udvendig facadeisolering er generelt en god løsning til gamle huse med massive ydermure, eller hvor hulmursisolering ikke kan lade sig gøre.

Metoden bruges også på nyere med dårligt isolerede ydervægge af tegl, gasbeton eller beton.

En udvendig facadeisolering vil naturligvis ændre på bygningens udseende, og der kan være flere æstetiske og arkitektoniske overvejelser at tage stilling til, inden en facadeisolering opsættes.

Vi står naturligvis klar med professionel rådgivning, inden arbejdet påbegyndes.

Der er flere fordele ved en facadeisolering

En udvendig facadeisolering er ca. 30 % mere effektiv end indvendig isolering, fordi metoden bogstavelig talt gør det muligt at pakke huset ind i isoleringsmateriale, hvorved isoleringen vil være stort set fri for gennembrydninger og kuldebroer.

Udvendig isolering holder ydervæggen varm og tør, hvilket minimerer risikoen for fugtproblemer. Hvis der er problemer med fugt i den eksisterende facade, kan disse altså ofte løses i forbindelse med udvendig isolering, ligesom den udvendige isolering forebygger problemer med fugt og skimmelsvamp, som ellers kan opstå ved indvendig isolering.

Desuden påvirker en udvendig isolering ikke de indvendige rum i huset. Det betyder, at du slipper for byggerod indendøre, at installationer som radiatorerer og stuk ikke skal flyttes, og at det indvendige boligareal forbliver det samme.

En udvendig facadeisolation medvirker altså til at godt indeklima samt en længere levetid for den bærende konstruktion i bygningen.

Herunder ses billeder af 100 mm facadeisolering afsluttet med hvidpuds, hvilket giver en ca. besparelse på 60 %, og huset står som nyt. En facadeisolering er altså en rigtig god indvestering.

Kontakt os på 53 19 86 15 eller mail info@airasbyg.dk